До края на месеца ни очакват високи температури. През някои дни ще достигнем нощни температури до 14-15 градуса, което прилича на ранно лято. Това каза климатологът проф. Георги Рачев по Би Ти Ви. 

От днес започва рязко подобрение на времето, но няма изведнъж да стане 20 градуса. България остава в периферията на антициклон.

От север и днес, и утре ще се спуска малко по-хладен въздух, докато Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но много скоро това ще се промени.

В неделя денят и нощта ще бъдат с еднаква продължителност. Към морето ще остане хладно до неделя, малко е вероятно и там да има валежи.

След вчерашния студен зимен ден в София, той каза, че времето ще става все по-топло от понеделник.

Вчера в София си беше пълноправна зима. Цял ден беше студено и температурите едва достигнаха три градуса, и то в центъра на града, където е топлинният остров.

"Докато Европа се радва на топло време, при нас е студът. Но от другата седмица топло, хубаво, слънчево, но сухо време до края на месеца. Следващите събота и неделя очакваме много високи температури, но няма да има валежи. Това е най-неприятното, защото имаме нужда от дъжд", каза още проф. Рачев. 

От понеделник в Европа започва западен пренос на топлото време.

Очакват ни високи температури. В някои дни средната денонощна температура ще достига 14-15 градуса. Ще прилича на ранно лято. Минималните температурите няма да падат под нула градуса до края на март. Засега и през следващите две седмици прогнозите са за топло, слънчево и за съжаление сухо време.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук