Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 22 септември. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 22 септември 2023 г.

Най-напред, честит празник!

И понеже днес е празник, коментарът ще бъде по-кратък.

Слушайте речите днес. И се питайте – а този принадлежи ли към племето на продажниците? Защото няма по-тъжно нещо от това, да слушаш речи за независимостта от продажници, които всеки ден я продават.

Докъде са го докарали?

Збигнев Бжежински (ден 18)

...Суверенитет е дума, която се използва често, но всъщност няма конкретно значение. Суверенитетът днес е номинален. Голям брой държави, които са суверенни, са суверенни само номинално и относително...

Суверенни номинално, но не реално. Суверенни относително.

Това е положението.

Войната

Всичко си върви според прогнозите. Промени няма.

Както се и очакваше, вливането в Украйна чрез системи започна да спира. Вместо 24 милиарда, от САЩ получиха 300 милиона. Полша спря да праща оръжие. Не им искат житото. Зимата иде.

Големият юруш е голям провал. 3 корпуса бяха закопани под земята. Оръжие на Украйна доставихме достатъчно, казва шефът на американския аналог на Генералния щаб. Както винаги, нашите юнаци си купуват фабрика на 8 септември 1944 г. БТР.чета ще пратим, житце ще внесем. Военният министър си вири носа, а руските кораби седят ли седят на 40 километра от Бургас. По-интелигентна политика трябва тук – казва Витанов.

Ами, ами – те са се освободили от независимостта и продават националния интерес ежеминутно. И гледаме:

....БТР-и и снаряди изчезнаха там.

Гледай от поляците! - някой си изкряска

И наведените вектори крякняха завчаска....

Нищо ново под слънцето. Крясъци и грешна политика. Още от време оно.

Да припомним

Край Босфора-а-а-а-а......

Какво става? Разбива се визанийската армия? Реже се главата на императора? Не-е-е-е

ШУМ СЕ ВДИ-И-ИГА!

Шум се вдига. От време оно та и досега. И сега шум се вдига. Та, честита ви независимост и гледайте, какъв шум ще се вдигне днес

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 425 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 527 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – тя си се надига, но засега опасност няма. Все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност - по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Прогнозата за септември я знаете – до края на месеца не се очаква да се случи нищо обезпокоително. Докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Просто внимавайте повечко и си вършете работата. Напомням, че вече не работя за правителството. Тъй, ме спокойно може да игнорирате тези прогнози.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук