Слаб мач с победа на Радев след асистенции на Лечков и Бозуков - така може да бъде определен предизборния дебат за Сливен днес. В него за пореден път стана ясно, че компетентното управление на Общината не може да бъде заместено с празна реторика и спекулации.

Кметът Стефан Радев ясно изложи своите идеи за продължаване на управленската си програма, с която вече отчита позитивни резултати. “През последните години имах честта и отговорността да съм кмет на Сливен.

Заедно извървяхме труден път. Оздравихме общината, сега е време да надграждаме. Искаме активно, по-силно икономическо развитие, по-благоустроена среда, по-добра транспортна инфраструктура и още по-зелен и чист град“, каза той.

Докато опонентите му използваха конюнктурни събития за извличане на дивиденти, реални предложения и идеи се чуха само в представянето на Радев. Участието на Кольо Милев беше объркано, не само защото стоеше пред чужди номера в бюлетината, но и заради пренебрежителното му и повърхностно отношение към реалните предизвикателства в общината.

На финала Милев дори излъга, че кампанията му бе семпла и няма билбордове. На конкретни аргументи и визия за бъдещето, друг бивш кмет пък се опитваше да си припише еднолично всичко позитивно в Сливен, постигнато след неговия мандат.

На фона на личните самоизтъквания пролича и неопитността на четвъртия кандидат от новосъздадена местна коалиция. Радев успя да разбие предварително подготвения сценарий, заявявайки, че няма да задава въпроси на останалите кандидати, тъй като неговият дебат е с гражданите на Сливен.

Това постави Кольо Милев в ситуация да попита Румен Бозуков каква е оценката му за управлението на Сливен, очаквайки кандидатът да оплюе настоящия кмет. Кандидатът на “Заедно за промяна” обаче нямаше друг ход, освен да постави по-скоро добра оценка на работата на Радев.

Като цяло първите отзиви в Сливен от дебата са, че докато водещият Антон Хекимян и екипът на телевизията по-скоро бяха далеч от реалните проблеми на Общината и се плъзгаха по повърхността на актуални събития с негативен отенък На фона на това опонентите на настоящия кмет гонеха лични дивиденти, но като цяло Стефан Радев се представи сериозно и компетентно.

Опитът и отговорността, с които изложи визията си за превръщането на Сливен в модерно и проспериращо място, ясно показаха, че знае какво е нужно да се направи, както и как да го постигне. Нещо повече - Радев не залитна в безпочвени обвинения към конкурентите си и не се включи в спора кой на кого е завършил започнатите проекти, пазейки достойнството на институцията, която управлява