Черна прокоба тегне над рода на убиеца Митко Симеонов, който само с един удар с нож закла 40 години по-младата си жена. Оказва се, че брат му Красимир е бил разстрелян при пиянска свада от най-добрия си приятел и ексдепутат проф. Николай Христов. Това пише в. "Телеграф".

Убийството стана преди 3 г. в жилището на бившия народен представител в столичния кв.“Лозенец“. Прокоба има и над фамилията на закланата студентка Юлияна. Майка й Иринка катастрофира жестоко преди няколко дни, докато отива да вземе тялото й от моргата, и загуби бебето, което носела в утробата си.

25-годишната Юлияна бе погребана вчера в бял ковчег и опята от бургаски свещеник. Младата жена бе изпратена до гробищата в село Драчево, община Средец, от многолюдната фамилия на майка й Иринка Йорданова, която е в тежко състояние след катастрофа, станала на 8 януари по автомагистрала „Тракия“.

От съседна Гърция, където работят, се върнаха лелята Миленка и чичовците на Юлияна, както и техните деца, прибра се и сестра й Силвира. Хората отказаха да коментират трагедията, разиграла се посред бял ден на 8 януари. Мнозина от опечалените все още не знаеха, че 8-месечната дъщеричка на убитата е предадена за отглеждане на приемно семейство.

Жителите на Драчево признават, че почти не познават фамилията, която миналата година закупила солидна къща в центъра на селото им. Знаят само, че работят от години в южната съседка, рядко се появявали тук, изглеждали заможни, но не парадирали с имането си. Убитата Юлияна никога не била идвала в Драчево, никой не познавал и съпруга убиец, сподели секретарят на местното читалище „Изгрев“ Ана Илиева.

В новозагорското Кортен, родно село на задържания за убийството Митко Симеонов, разказват, че баща му преди години сложил сам край на живота си – така и останали неизяснени причини. Роденият през 1953 г. мъж завършил инженерство и се заселил в Стара Загора. Там имал два последователни брака, от първия имал син Павлин и щерка Даниела, които след развода останали в семейното жилище. Вторият брак бил с жена, която имала дете от предходна връзка, но съвместното съжителство не продължило дълго и Митко минал под венчило с 40 години по-младата от него Юлияна. Двамата се познавали доста преди сватбата. Юлка била още ученичка, когато Симеонов се сприятелил с пастрока й Ереджеб, който дошъл с нея и сестра й Силвира от братядаскаловското Долно ново село. Запознати твърдят, че първоначално той гледал на нея като на своя дъщеря и дори й помагал, докато учела в местната гимназия по облекло и хранене. Кога и как е пламнала любовта помежду им – тук никой не е в състояние да каже.

„Странна ни беше тая история. Тя е по-малка от децата му, но смеехме ли да му го кажем?“, споделят негови дългогодишни познати и допълват, че преди две или три години починало първото им детенце, 9-месечно момченце. Кончината му почти съвпаднала със смъртта на по-малкия му брат Красимир, който бил застрелян по време на гуляй от бившия народен представител и шеф на фонда за научни изследвания проф. Николай Христов на 14 юли 2015 г. Убийството станало пред очите на приятелката на 55-годишния мъж – Миглена.

Пак под сурдинка негови приятели обясняват, че Красимир се пропил, след като синът му сложил край на живота си, скачайки от терасата на столичния му апартамент няколко години по-рано.