Прокуратурата е категорична, че началникът на кабинета на Доган - Ахмед Емин, се е самоубил. Тепърва ще се разследва дали има подбудител, каза говорителят на софийската районна прокуратура Руси Алексиев. Това разследване по думите му би трябвало да приключи до два месеца, но е възможно срокът да бъде удължен.
Доказано е по безспорен начин, че самоубийството е извършено с личното оръжие на Емин и че той е натиснал спусъка с дясната ръка. Взети са натривки от трупа му и от човека, който е открил тялото. От други хора натривки не са взимани, защото е прието, че никой не е имал досег до тялото, поясни Алексиев.
От софийската районна прокуратура вече са назначили няколко експертизи, като една от тях ще проверява дали Емин е имал пристрастие към наркотици, алкохол или някакви други зависимости.
От прокуратурата отказаха да говорят за съдържанието на предсмъртното писмо. Потвърждават единствено отбелязаното в края на текста време, когато е завършено писмото - 12.30 ч., 17 октомври. В момента се изследва какво е било емоционалното състояние на жертвата месеци преди смъртта. За целта ще се използват показания на близки до Емин хора. Не се налага повторно разпитване на Доган.
Установено е с кого е говорил по телефона си самоубиецът преди фаталното действие. Но на този етап тези разпечатки няма да бъдат оповестени публично, за да не се пречи на следствието.
От районната прокуратура са категорични, че до този момент няма каквито и да е данни за конфликти от личен, политически или друг характер.
Милан Николов, БЛИЦ