От прокуратурата връчиха обвинителен акт на бащата на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела Красимир Горсов. Повдигнатото обвинение е за злоупотреба с доверието на дарителите.
Припомняме, че Столичната районна прокуратура се самосезира по случая, след като бТВ излъчи репортаж, в който Красимир Горсов е заснет да играе хазарт.
Похарчената сума е малко над 130 000 лева. Горсов е обвинен поотделно за всяко едно теглене на суми от дарителската сметка на Мануела. Парите са теглени в период от няколко месеца и бащата на Мануела не е представил документи за какво са изхарчени.
"Това не означава нищо. Тепърва всичко трябва да се докаже", коментира за Агенция БЛИЦ Горсов. "Нямам притеснения", допълни той.
Запитан дали смята, че повдигнатото му сега обвинение има връзка с това, че на 24 октомври изтича едномесечният срок, в който Върховният касационен съд трябва да се произнесе по обжалването на присъдата на Стависки, Красимир Горсов отказа да коментира.
Бащата на Мануела уточни, че винаги е съдействал на органите. Всеки ден се чувам с майката на Мануела в Израел. Всичко става бавно, но има напредък в състоянието на Мануела, каза още Красимир Горсов.  /БЛИЦ