С отказ за образуване на досъдебно производство срещу бизнесмена Георги Гергов приключи проверката на Пловдивската окръжна прокуратура. Тя беше предизвикана по сигнал на народните представители Яне Янев и Димитър Абаджиев до главния прокурор и визираше основно покупката на телевизия „Евроком".
В началото на годината Абаджиев и Янев информираха за образувана от прокуратурата преписка срещу Гергов във връзка с използването на общински имоти, включително и в стария град, при сделката за телевизия „Евроком", а също и относно подготовката за извършване на престъпления с голямо количество държавни земи около Летище София.
В заключението въз основа на приключилата проверка на прокурор Божидара Попова е отказ от образуване на досъдебно производство.
"Липсват данни за извършване на престъпление от общ характер", коментира прокурорът. 
Прокурор Попова опроверга и твърденията на Яне Янев и Димитър Абаджиев, че фирмите на Гергов се ползват с данъчен чадър заради съпружеската връзка между регионалния директор на НАП Георги Търновалийски и члена на директорския борд на панаира Паулина Търновалийска.
Тя заяви, че е изпратила на двамата депутати поотделно копие от постановлението. Ако решат, те могат да го обжалват. /БНР