Прокуратурата повдигна обвинения на Христо Векилов Халваджиев-Халвата, Веселин Милков Иванов, Венцислав Митков Кутев, Васил Илиев Будев, съобщиха от прокуратурата. То е във връзка с водено разследване срещу престъпна група, водена от Халвата.
На  Христо Векилов Халваджиев обвинението е  за извършени престъпления по  организиране и ръководене на организирана престъпна група;  подбуждане към длъжностно престъпление; предложил дар на лице, което да упражни влияние с цел облага.
На Веселин Милков Иванов обвинението е за извършени престъпления по  участие в организирана престъпна група; по  подбуждане към длъжностно престъпление; като предложил дар на лице, което да упражни влияние с цел облага.
На Венцислав Митков Кутев обвинението е  за извършено престъпление за това, че е приел предложение, за да упражни влияние при провеждането на търгове за обществени поръчки.
Васил Илиев Будев - за извършено длъжностно престъпление.
На Халваджиев и Иванов е постановено задържане за срок до 72 часа.
Престъпленията са свързани с манипулирането на провеждани търгове по обявени обществени поръчки за доставка на горива.
Групата е извършвала манипулиране на търгове по обществени поръчки, съобщиха от МВР. Обвиненията са за длъжностни престъпления, свързани с търгове по обявени обществени поръчки на Медицинския университет в Пловдив и община Златоград за доставка на горива. /БЛИЦ