Днес врачанин си купи винетка с жълти стотинки в знак на протест. Малко преди 11 часа Людмил Любенов отиде пред областното пътно управление и връчи 97 лева на жълти стотинки на касиерката, за да купи годишен винетен стикер за леката си кола. Мъжът се пробвал и вчера, но от гишето му казали, че винетките били свършили и го отпратили. Днес обаче Людмил си взе една срещу торба монети, съобщава bulnews.bg.

„Цяла година събирам стотинките, защото вместо да се оправят, пътищата стават все по-зле. По този начин изразявам възмущението си от цената на винетката, която не съответства на състоянието и качеството на пътищата. Непрекъснато давам пари за ремонт и смяна на гуми, а за загубеното време и изхабените нерви дори няма да споменавам.

Най-лошото е, че такива са всички пътища в страната – и магистрали, и второкласни, което в много случай е предпоставка за катастрофи. Тези пари, които давам, по никакъв начин не са оправдани, а положението от ден на ден става все по-трагично. Призовавам всеки един шофьор да си закупи винетка с жълти стотинки. Надявам се управляващите да крадат по-малко, за да направят пътищата“, заяви Любенов.След като врачанинът връчи монетите на касиерката, тя сподели, че заплащането на винетки с жълти стотинки става все по-често явление в града. Служителката коментира, че разбира шофьорите, но тези им действия няма да променят нищо, просто тя ще отдели повече време, за да преброи монетите.