Съдружници и хора от бизнес обкръжението на безследно изчезналия Стоян Стоянов от Бургас се проверяват усилено от полицията. Според неофициална информация 35-годишният шеф на най-голямата фирма за строителни материали по Южното Черноморие – “Гранити”, е отвлечен, като операцията е организирана от банда от областен град до Бургас, пише в. “24 часа”.
От МВР и прокуратурата отказаха коментар по случая, но запознати твърдят, че в близките седмици ще се разбере окончателно каква е съдбата на Стоян Стоянов.
Той изчезна на 6 март т.г. В 20.15 часа този ден бизнесменът прави последното обаждане от мобилния си телефон – звъни на съдружника си Ангел Христев. Той свидетелства, че Христев в този момент излиза от офиса, чул алармата на автомобила си.
Десетина минути по-късно мобилните телефони на бизнесмена са изключени завинаги. На следващата сутрин, след като приятелката му Мария Милкова подава жалба, полицията намира лексуса на Стоянов, паркиран в подземния му гараж.

Луксозната лимузина е заключена, също и гаражът, няма никакви следи от борба, насилие – нищо съмнително. Вече осми месец обаче бизнесменът е в неизвестност и никой през това време не се е обаждал на семейството, за да даде информация за него или да поиска откуп за живота му. Точно 4 месеца след изчезването на Стоянов приятелката му Мария роди от него момиченце Стеяна, кръстено на него. Дни след инцидента съдружникът на изчезналия Ангел Христев лансира версията, че отвличането е дело на бившия съпруг на Мария – Тодор Малкотърновския, който в момента лежи в затвора за рекет и тежка телесна повреда. Днес обаче това не е актуалната версия на полицията. /БЛИЦ