17-годишно момиче от Английската гимназия в Бургас, което почина внезапно в класната стая, изкарало тежък ковид тази учебна година. 

Както БЛИЦ съобщи, трагедията се разигра вторник преди обяд.

В едно от междучасията единайсетокласничката от АЕГ „Гео Милев“ седяла на чина си и се подготвяла за следващия час. Внезапно се почувствала зле и се свлякла от чина на пода, като изгубила съзнание. Всички учители и съученици, намиращи се наблизо, се втурнали да помагат. Те повикали училищната сестра, която веднага пристигнала на място. През това време се обадили и на Спешна помощ. 

Фатално

Сестрата успяла да свести девойката и тя отново седнала на чина си. Минути по-късно обаче получила повторен припадък и отново изгубила съзнание. При второто падане от чина ученичката е ударила лошо главата си и издъхнала преди пристигането на реанимационния екип, който вече бил на път.

Тялото на момичето е откарано за аутопсия, която ще установи всички причини, довели до фаталния край. Според основната версия пряката причина за смъртта вероятно е тежка травма несъвместима с живота – фрактура на врата, получена при припадъка, пише "Телеграф". 

Шок

Учещи в Английската гимназия разказаха, че момичето е страдало от вродено сърдечно заболяване, което е било известно на всички, но не е имало видими проблеми. През тази учебна година се разболяла и от COVID, карала го тежко, но се възстановила. 

Съучениците на починалата са в шок и са изключително разстроени. Веднага след инцидента те бяха освободени от занятия и с тях ще работи психолог, за да преживеят травмата от разигралата се пред очите им трагедия. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук