Една от най-старите изби в Южна България „Вила Ямбол“ добави ново отличие към богатата си колекция. Този път признанието дойде от конкурса „Мистър и Мисис Икономика“, където изпълнителният директор на компанията Красимир Аврамов бе отличен в категорията „Земеделие“. Статуетката на Ставри Калинов „Рибарят и златната рибка“ му бе връчена от министъра на земеделието Румен Порожанов на официална церемония, събрала над 400 представители на политиката и бизнеса.

„Хубавото вино се прави от добро грозде и от добри специалисти – късметлия съм, че във „Вила Ямбол“ разполагаме и с двете“, коментира Аврамов при получаване на статуетката „Рибарят и златната рибка“. “ Наградата в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ е признание и гордост за постигнатите резултати на „Вила Ямбол”. Това е висока оценка, че не само създаваме висококачествени вина и ракии, но умеем да ги реализираме на пазара по най-добрия начин. Приемам статуетката от името на целия екип на избата. Такива отличия ни дават смисъл да продължаваме да работим със същата страст и любов.“, допълни още шефът на избата. Целият професионален път на Красимир Аврамов е обвързан с „Вила Ямбол“.


Той започва работа в избата още през 1988 г. Има множество специализации в чужбина сред които Франция, Италия, Испания, Португалия, Южна Африка, Чили. Под неговото ръководство компанията е сред най-големите производители на висококачествени вина и ракии. „Късметлия съм, защото работата ми е не просто професия, а хоби, което продължава да ме провокира. 30 години се занимавам с производството на вина и всеки ден има какво още да се научи за този занаят“, сподели още шефът на „Вила Ямбол“.

„Вила Ямбол“ е една от най-старите и уважавани изби в Южна България с традиции във винопроизводството от 1924 година. Днес производителят е сред лидерите на пазара, водещ износител на качествени български вина и ракии в чужбина и сред най-награждаваните родни винарни на световни конкурси. Избата управлява близо 10 000 дка лозови масиви. Вината й са разпределени в сериите „Вила Ямбол“ и „Кабиле“. Винарната е една от малкото със собствен цех за бъчви.

Изборът на печелившите в конкурса се прави от жури, съставено от членовете на управителния съвет на Конфедерацията и работодателите в България (КРИБ). Мениджъри и бизнесмени се състезаваха в общо 10 категории.