Пиарът на Комисията за защита на потребителите Габриела Руменова обяви, че повече няма да работи на тази длъжност. Това съобщи самата тя в отворено писмо до медиите.
Руменова стана известна с коректното си и точно отшношение с медии и всякакви други различни институции. През годините тя се утвърди като едно от най-известните лица в този бранш.

Габриела напуска поста си след 14 години вярност на PR Комисията. В момента шеф на КЗП е Димитър Маргаритов.

Вижте цялото й писмо без редакторска намеса:

Уважаеми колеги, днес беше последният ден на настоящото ми работно място.
 
През всичките тези 14 години, в които бях PR на Комисията за защита на потребителите, получих множество подобни имейли от колеги от медиите. Всяко едно такова писмо ме е натъжавало... Но съм щастлива, че с повечето запазихме контакт, независимо от това дали смениха медията или попрището.
 
Искам да благодаря на всички Вас за професионалната работа, за сътрудничеството и за всичко, което успяхме да направим заедно в името на каузата хората да знаят повече за правата си като потребители, да обединим усилия и да помогнем на някой в трудна ситуация заради нарушени права или просто да информираме за известни актуални заплахи на пазара с цел да предпазим останалите от това да станат жертва на нелоялни търговци.
 
Все още не е известно кой ще поеме моята работа в институцията. С цел улесняване на Вашата работа, в продължение на изградените ни контакти и отношения ще се постарая да Ви оказвам необходимото съдействие по възможните начини, докато този въпрос не бъде решен.
 
До дни ще Ви информирам за новото ми работно място и за координатите за връзка с мен!
Убедена съм, че нашето сътрудничество и занапред ще бъде все така успешно, дори и повече!
 
Спорна работа и доскоро!
Габриела