Гневни местни жители, роднини и приятели на убития от волтова дълга Илия Христов искат линч за двамата интернет работници, които днес убиха 26-годишния мъж. Свидетели разказаха пред БЛИЦ, че шефът на фирмата Ангел Стоянов и служителят му отишли да прекарват интернет в района на жп прелеза към ромската махала. Те извикали от дома му Илия Христов, когото не познавали, и поискали дървен прът.
Разказали за намерението си да прехвърлят кабела през кабелите на жп, които са с високо напрежение. Хората ги посъветвали да не се прави, защото ще се получи волтова дъга и ще убие някого. Двамата работници казали да не им се бъркат в работата, защото знаели какво правят. Волтовата дъга, която била с много силно напрежение, ударила Илия Христов и го съборила на земята. Работниците събрали кабелите си и избягали.
 

Както първо БЛИЦ съобщи, 26-годишният мъж починал в линейката в адски мъки.

Двамата бегълци били издирени по телефона от полицията и били призовани да се приберат. Час след инцидента те се предали в полицията. Отказват да дават каквито и да е показания, научи БЛИЦ от разследващи. Очаква се и двамата да бъдат арестувани.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ