30 - годишните Иван Стефанов и Борислав Златков от столичния квартал „Люлин” са били заловени от полицаите от пазарджишкото село Мененкьово. Двамата са направили удар през нощта, като са разбили офиса на мобилен оператор в град Белово, научи БЛИЦ от свои източници на разследването. В тях са били открити 19 скъпи мобилни телефона.
Иван Стефанов е със 160 заявителски материала в съда и многократни криминални регистрации. Борислав Златков е с 29 заявителски материала. Разследванията срещу двамата бандити са основно за грабежи, кражби, шофирани в пияно състояние и затова, че са карали с отнети книжки.

След като са направили обира двамата са избягали от Белово в село Мененкьово, като са разчитали, че никой няма да им обърне внимание. Местните ченгета обаче в селото са знаели, че двамата престъпници се издирват и са ги арестували. В момента разследващите ровят и по стар случай и проверяват дали въпросните бандити не са автори на взломна кражба от 1-ви януари тази година, когато е бил разбит същия офис на мобилния оператор и още един магазин. Тогава са били задигнати 72 мобилни телефона и таблета.

Сигналът за вчерашното престъпление е бил подаден, когато пазарджишката полиция е изкарала 200 униформени ченгета на акция в цяла област. Проверявано е за това дали се спазва законът по пътищата, за нелегални алкохол и цигари, за присъствие на малолетни в питейни заведения. Смята се, че двамата заловени бандити са бодрата смяна и новото попълнение на прочутата люлинска банда, специализирала се от десетилетия в обири и кражби.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ