Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес, съобщава bTV. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен. 

„Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба.

На рибната борса в Бургас килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова.

„Качествената риба е скъпа! Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни Татяна Коева, продавач.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук