Ревността е бомба със закъснител. Тази енергия, натрупана в психиката, задейства постоянни натрапливи мисли в ревнивия човек, водещи до емоционален и физически контрол и обесбване. После от особеност на характера тя преминава във вербална или физическа агресия. Това заяви психиатърът Веселин Герев в ефира на Нова телевизия по повод кървавото убийство в Казанлък.
"Големият проблем идва тогава, когато започва домашното насилие. Имах клиентка, която няколко пъти е пребивана от мъжа си по повод ревност, после й се извинява. И представете си тя нито веднъж не отиде да подаде сигнал в полицията", добави той.

Запитан дали едно убийство от ревност се планира, специалистът отвърна: "Мисли за убийство със сигурност има, но по-скоро това са импулсивни действия. Когато ревността се комбинира със злоупотреба на алкохол, той от една страна качва либидото, а от друга - сваля потентността. Мъжът, употребявайки алкохол, иска много да прави секс с жената, още повече, че си е внушил, че тя му изневерява. Заради алкохола обаче няма възможност да я направи, което води до лудост".

"Голяма е ролята на близките, прикриващи такива ситуации. Някои от примирените жени имат майки, чиито също са били малтретирани и за тях това е нормално. Има много жени страдащи от ревност, но те не проявяват агресия, а по-скоро изпадат в депресия. Агресията може да е по-скоро към съперницата, ако въобще има такава", каза Герев.

"Убийствара от ревност са извършени с голяма жестокост. Тук са изстреляни 5-6 патрона, което ме навежда на мисълта, че това също е от ревност", уточни психиатърът.