В района на село Карагеоргиево, община Айтос аварира пътнически влак. Със съдействието на кмета на община Айтос и ПБЗНС е организирана евакуацията на гражданите в детска градина "Здравец" в гр.Айтос. Областният управител Вълчо Чолаков осъществява незабавна връзка с представител на БДЖ за област Бургас, в следствие на бързите съвместни действия на всички институции, ангажирани с казуса, гражданите са продължили пътуването си още снощи, съобщава "Флагман".
Девет населени места  в региона на Бургас са без ток, съобщават от кризисния щаб към Областна администрация. Това са сунгурларските села Лозарево, Костен, Климаш, Подвис, Везенково, Завет, Ведрово, Босилково, Съединение и малкотърновските Младежко, Близнак и Евренозово.

Сигналите са подадени към ЕВН, екипи на дружеството работят по отстраняването на авариите. По информация на дежурните в останалите общини в област Бургас няма постъпила информация за други населени места без ток и вода.

През изминалата нощ на телефон 112 са постъпили сигнали за закъсали автомобили с хора по общински пътища - в района на Карнобат, Поморие, отреагирано е на всеки един сигнал и на гражданиите е оказано съдействие и евакуация. 

Извозена и настанена в болнично заведение е и бременна жена от с. Равна гора, Созопол подала сигнал на спешния телефон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!