Седем души от престъпната група, които отвлякоха и се гавриха с Юлиян Любенов Янков по прякор Картофа от село Хърлец, бяха пуснати на свобода.
Те бяха арестувани във вторник при спецакция, но съдът прецени, че няма достатъчно убедителни доказателства за извършените престъпления и ги пусна срещу подписка. Бяха задържани Ангел Попов-Главестия от Козлодуй, Цветомир Ценов-Квиц от Гложене, Цветелин Методиев-Хънтъра от Бутан, Мартин Илчев от Гложене, Калоян Митков-Калфи от Гложене, Ивайло Николов-Зъбчо от Козлодуй и съгражданинът му Анатоли Ангелов.

Седмината отвлекли Картофа преди месец и половина като го излъгали, че трябва да се уредят документите по прехвърляне на Мерцедес, който той взел от Квиц. Той пристигнал в автокъщата на продавача, която се намира на поляна край Гложене.

Горилите го набутали във фургон. Там го съблекли гол, вързали го и и започнали отвратителни гаври с жертвата си. В продължение на три дни го изнасилвали, включително с бутилки и палки салам.

Гасили си цигарите по цялото тялото, обезобразили го от бой. Подобни издевателства не са прилагани и при най-жестока инквизиция. Похитителите дори накарали Картофа да се изходи и изяде изпражненията си.

В продължение на 4 дни извергите малтретирали отвлечения в запустяла къща. Наситили се на кръв и ужасии и го зарязали. Картофа сам подал жалба в полицията и при разпит пред съдия, разказал подробно гнусните гаври. При обиските са иззети незаконна пушка, много патрони и маски. Стените на фургона и стаята, в която е измъчван заложника били оплискани с неговата кръв.

Картофа и мъчителите му са от престъпна група, която от години вилнее в района на Козлодуй и Мизия. Занимават се с имотни измами, рекет, кражби на автомобили, атентати, лихварство и разпространение на фалшива валута. Всички карат скъпи коли, имат грамадни къщи и никакви официални доходи. /БЛИЦ