Служителите на НСО са действали по заръка на стопанката на НС. Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях, каква е логичната развръзка. Отдавна апелирам законодателна промяна, която да изчисти проблемите в НСО. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като излезе от църквата "Света София".  

"Ако има призиви за закриване на НСО, това може да стане само със закон. Парламентът трябва да посочи коя друга структура с личен състав и подготовка ще поеме охраната на Министерски съвет, парламент и президентство", допълни държавният глава.  

Според президента правителството отдавна има всички условия, за да подаде оставка.

"Има радикализация на протеста и това е нормално. Когато хората и протестиращите биват неглижирани и всяко отлагане задълбочава кризата. България вече се осъзнава и няма да приеме манипулация на изборния процес", обясни той. 

Според него правителството се стреми към възможността изборите да бъдат манипулирани.

"Има и икономически изменения и категорично ще наложа вето на закона за машинно гласуване. Показателно е, че дебатът за демокрацията и върховенството в закона на България се води в Европейския парламент, а не тук.

Гешев и Борисов скриха какво става, ЕП ги излови в крачка и това е основание да си подадат оставките. Всички желаят парите от Брюксел да стигат до гражданите, а не до шкафовете на Борисов. 

Греховете и заемите на Борисов ще се плащат от следващите поколения", заключи президентът Радев