Съпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените СРС-та, свързани с назначаването й за пиар на Военновъздушните сили. На страницата си във Фейсбук Десислава Радева публикува песента на Toto - Hold the Line, като я придружи с думите:

ПРБ разкри защо Гешев пита за имунитета на президента и каква е връзката с Радева

"Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебна навсякъде..."БЛИЦ припомня, че в понеделник главният прокурор Иван Гешев отправи няколко въпроса към Конституционния съд: Дали се припокрива понятието "държавна измяна" с престъпленията по глава първа от НК "престъпления против републиката", в раздел "Измяна"; каква е разликата между понятията "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията"; включват ли в съдържанието си някое от понятията "държавна измяна" и "престъпления против републиката" извършването на престъпление, различно от предвидените в раздел "Измяна", глава "Престъпления против републиката", ако да, в кое от двете и има ли изисквания относно вида на престъплението?След като в годишния си отчет президентът поиска от Иван Гешев "да обясни мотивите си пред обществото", от прокуратурата публикуваха СРС-та, в които се чува и гласът на Румен Радев.

В първия от записите се чува как командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков казва на държавния глава, че е получено писмо от Антикорупционната комисия с искане да бъдат предоставени документите около "назначаването на Деси". Стойков заявява, че досега "удържал положението", но все нещо трябвало да отговори, уточнява dir.bg.

Прокуратурата огласи ЗАПИСИ от СРС-та с президента Радев

Държавният глава отвръща, че знае за тези неща, които определя като "абсолютни простотии", и подчертава, че отговорът на ВВС до КПКОНПИ трябва "да го видим и тук" (вероятно президентството - б.р.). Командирът се съгласява, като уверява, че ненужната информация въобще няма да я праща.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!