Рапърът Кристо апелира, че се нуждае от доброволци, кръводарители за майка си, логопедът Мариана Спасова Балабанова, която е с тежко заболяване, вследствие прекаран COVID-19 и е необходимо спешно кръвопреливане. Както ви информирахме вчера, чрез видео, публикувано във Фейсбук страницата си, изпълнителят призова всички хора, които имат възможност, да дарят кръв.

По думите на Христо Балабанов, както е истинското му име, са необходими около 100-150 кръводарители от групите А и АВ за кръвна плазма и А(-), каквато е нейната кръвна група. 

Ето какво сподели Балабанов ден след това: "Състоянието ѝ е тежко, но ще се справи. Просто ни трябва подкрепа“, обясни той пред bTV.

Ето какво още сподели изпълнителят във интервюто:

„За мен красотата на едно общество е, когато хората се събират да си помагат в подобни случаи. Най-силната единица на едно общество е жената, майката. Ние трябва да помагаме на нашите жени не само, когато случаят е спешен, а всеки ден. Българските жени са гръбнака на държавата и трябва да бъдат издигани на пиедестал“, посочи той.

 "Който желае да дари кръв, може да го направи като посети Национален център по трансфузионна хематология в София, намиращ се ул. „Братя Миладинови“ 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 часа.

"Ще се срещна с всеки кръводарител, за да изкажа огромната си благодарност към него" , завърши емоционалния си призив Христо Балабанов

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук