Факсимилета на лични съобщения през мобилен телефон с финансовия министър Владислав Горанов публикува тази сутрин обвиняемият бизнесмен Васил Божков. Те бяха рекламирани още от вчера като някакви големи разкрития.

"Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше", написа Божков. 

"Васил Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за свои защитни тези". Така отговори още преди дни финансовият министър Владислав Горанов на хазартния бос, който, след тримесечно мълчание, проговори от Дубай.

Тогава Божков поиска оставката на финансовия министър, защото той трябвало да знае какво се е случвало в Комисията по хазарта.

"Не разбирам аргументите на господин Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители, заедно с членове на Комисията по хазарта, са прилагали грешно закона, в резултат на което се дължат 700 милиона лева. Ако той е получил подобна консултация от мен да не си плаща данъците, нека го докаже, тогава ще понеса своята отговорност, не само политическа", заяви по този повод Горанов.

Ето какво всъщност представляват и "разкритията" на Божков:Вижте някои от коментарите под публикацията на Божков:

БЛИЦ припомня, че Васил Божков вече има 11 обвинения, сред които за убийства, принуда и изнасилване. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ