Красимир К. от Варна, привлечен като обвиняем за притежанието на повече от килограм хероин и амфетамини, предназначени за продажба, както и за участие в престъпна група, държала и разпространявала различни наркотични вещества ще си остане в ареста.
Варненският окръжен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо 43-годишния мъж, който вече 8-ми месец е в ареста и остави без уважение молбата на адвоката му за изменение на мярката за неотклонение. 
От съда припомнят, че Красимир К. беше арестуван на 14 май миналата година заедно със Стилиян Г.,, с Иван Ф. и Николай Х., след като антимафиотите във Варна ударили няколко от базите на наркогрупировката във Варна. Наред с голямото количество дрога, полицаите задържали прибори за разфасоването й, както и листчета за опаковки с лого, изобразяващо скорпион. Месеци по-късно, след арестуването на друга група лица, сред които и трима общински съветници във Варна, обвинени в трафик на жени склонявани към проституция, изнудване и наркопрестъпления, двете досъдебни производства бяха обединени в едно мегадознание, по което като обвиняеми са привлечени повече от 20 лица.

Както в началото, така и в настоящия етап от разследването въз основа на събраните гласни, писмени и други доказателства съдът прави категорично обоснован извод, че Красимир е съпричастен към престъпленията, за които се разследва. Нещо повече. Преди два месеца той е направил пълни самопризнания както за своята, така и за престъпната дейност на други лица, привлечени като обвиняеми по мегадознанието. Въпреки това обстоятелство съдът потвърди ареста на обвиняемия заради специфичното му поведение дори в условията на ареста. Съдът се е запознал с мерките, които наблюдаващият делото прокурор е взел спрямо Красимир К., след като през лятото на миналата година било установено, че същият е правил опит да въздейства върху други заподозрени лица. Той получил забрана за свиждания и телефонни разговори. През септември миналата година Красимир отново нарушил режима в ареста. В килията му били намерени заплашителни писма до други задържани лица. Графологична експертиза установила, че авторът на писмата е Красимир К.. Въпреки пълните самопризнания и съдействие при разследването през ноември 2008-ма, днес ВОС отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение с мотива, че има опасност ако е на свобода Красимир К. да се укрие или да извърши други престъпления.
Днешното определение на ВОС може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 27 януари от 11,00 часа. /БЛИЦ