Датата е 8 януари. Преди 4 години. Часът около свечеряване. Мястото - софийското село Бистрица. Човекът - Александър Антов, собственик на модна къща "Агресия" и уважаван бизнесмен не само в модните, но и в търговските и политическите среди, които респектира с въздържаното си поведение и усет за достатъчност.
Коректността вероятно е и причината, поради която Александър Антов се чувства спокоен. 

Едва ли е подозирал, че във въпросната вечер вдишва последните си глътки чист въздух, а Господ отброява последните му стъпки по меката българска земя.

Сякаш от нищото няколко изстрела разцепват тъмнината, а два от тях го поразяват фатално. Тялото му рухва безпомощно на земята, а убиецът се превръща в безплътна сянка.

Мястото е осветено и осеяно с камери, но впоследствие се оказва, че нито една от тях не е запечатала миговете на трагедията, която се оказва повратна точка в живота на семейството на Александър Антов и стотиците работници в предприятието му.

"Преди четири години бе денят, който преобърна живота ми. Всеки миг усещам закрилата ти, но болката не намалява. Липсваш ми...", съкрушена е дъщеря му Мая Антова, която е най-ценното му наследство.

Бруталното убийство, което на 8 януари 2016 година потресе България, обаче продължава да се оказва неразрешим ребус за криминалистите.

Надяваме се, че разследващите ще изровят земята, за да разкрият престъплението. Надяваме се, но вярваме ли всъщност във времената на егоизъм и безчовечност, които сякаш са обладали душите на повечето от нас...

Ивайло КРАЧУНОВ