Писателят и водещ Иво Сиромахов изненада последователите във фейсбук. Той хвърли „бомбата“, че ще влиза политиката.

Избори идат. Местни.

„Уважаеми дами и господа, с особено вълнение ви съобщавам, че приех да стана заместник-кмет на Антон Хекимян.

В общината ще отговарям за детските градини, сладкарниците и абитуриентските изпращания пред храма „Александър Невски“.

Познавате ме и сте наясно, че имам опита, експертизата и решителността да се справя. 
Ето накратко моята управленска програма:

1. Как ще реша проблема с детските градини? Ще го реша, като построя мобилни детски градини. Те ще се движат по нова трамвайна линия, която ще построя от кръговото в Обеля (до блока на Силвето), оттам трамвая тръгва към Билата, минава по Северната тангента, хваща разклона за Чепинско шосе, оттам – по Резбарска през Враждебна, взема ляв завой на разклона с Христофор Колумб, спуска се под надлеза на Александър Малинов и излиза на Кръстова вада.

По тая линия ще се движат денонощни трамваи, в които дечицата ще си играят, ще учат песнички, ще правят пакости малките непослушковци и изобщо няма да ви се пречкат в къщи, да се чудите кво да ги правите. 
2. Столицата има нужда от повече култура. Затова ще превърна сладкарниците в поп-фолк клубове, където столичните младежи и най-вече хората от село да танцуват.

Защото сладкото е вредно, а танците и културата са полезни.

3. Ще инвестирам в абитуриентските изпращания пред „Александър Невски“. В момента са твърде скромни, твърде тихи, твърде невзрачни и са само два месеца в годината. Смятам да ги направя целогодишни. За целта ще поканя абитуриенти от цялата страна (а защо не и от чужбина), както и ромски оркестри от Сърбия, Румъния, Северна Македония и Египет. Така ще постигнем една по-голяма масовост, една мащабност и столицата ще стане мултикултурна и изискана.

Скъпи столичани, вярвам, че ще ме подкрепите.

Заедно ще успеем!“, написа Сиромахов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук