"Асарел Медет" е една от компаниите-лидери, приели предизвикателстово за виртуална онлайн среща на "Гордея се с труда на моите родители".

Утре децата на служителите им ще се впуснат в онлайн преживяване, за да открият каква е работата на минния диспечер и шофьора на специален автомобил в рудник „Асарел“, защо минните спасители са хора с големи сърца и какво е да си минен  електромеханик и двете ти дъщери да поемат по пътя ти. Ще чуят и разказ от връстниците си за професиите на техните родители в „Асарел-Медет“ АД.

Виртуалното пътешествие в Асарел е в 9.30, веднага след разказа за професиите и парите, с който започва програмата ни.
Пригответе защитните каски и жилетки, очакваме ви!

„Асарел-Медет“АД се откроява на картата на българската индустрия като първата компания в страната, започнала съвременен добив и преработка на медни руди. Инвестира над 1,3 млрд. лв. в своето дългосрочно развитие, за да се превърне във фактор за стабилност и благосъстояние в община Панагюрище.

Компанията посреща повишеното търсене на медта в ерата на високите технологии с минна техника от ново поколение, автоматизирани системи, грижа за околната среда, модерни стандарти за работа и социална отговорност.

Корпоративните ценности са грижа за работещите и техните семейства, приемственост, подкрепа за инициативните и успешните, а златното съкровище в „Асарел“ са хората с техните златни ръце и сърца.