12-килограмов сом извади от язовир „Белизмата“ над Банско бившият служител в общината Милен Чолев. Рибата е дълга 1.34 метра, съобщава struma.bg

Тя се хванала на въдицата на Чолев през почивните дни. Докато практикувал любимото си хоби сред спокойствието край язовира в подножието на Пирин, нещо дръпнало въдицата. Когато опитал да я извади, огромната риба започнала неистово да тегли пръта навътре. Повече от 40 минути Милен Чолев се опитвал да я извади сам, тъй като наоколо нямало други рибари, които да му се притекат на помощ.

„Рибата така теглеше, че едва не повлече и мен, едвам я удържах. Сигурно около 40 минути се борих с нея. Накрая Митко Чакъров, който беше в заведението, беше чул, че викам, и дойде да ми помогне. По едно време имах чувството, че ще ме повлече в язовира”, разказа за улова си Милен Чолев. Еднометров сом от язовир „Белизмата“ бе изваден и миналата година след провелия се по повод Деня на детето 1-ви юни ежегоден риболовен турнир за деца. Късметлията тогава беше шефът на отдел „Озеленяване“ в община Банско Константин Кожарев.

Той също не успя да извади огромната риба сам и на помощ му се притече сегашният късметлия Милен Чолев. Тогава рибата се превърна в истинска атракция за децата и придружаващите ги възрастни, които дори си направиха фотосесия с нея и тя бе пусната на свобода.