Посред бял ден, в 14:40 ч., двама маскирани атакуваха заложна къща "Штедрия" в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Мъжете съборили служителката - 30-годишна жена, на земята, след което над 300 грама накити за близо 20 хил. лв., съобщава "Флагман". 

След нападението двамата отпрашили от местопрестъплението, а Бургас се озова под полицейска блокада. 

Интересното в случая, освен самия грабеж, е мястото, на което се намира заложната къща - ул. Въстаническа - едно от най-оживените места в жк Меден рудник и как никой нито е разбрал, нито е чул за престъплението. 

"Синът ми е видял полицаите и от тях е разбрал какво се е случило. Аз приспивах внука си по това време и узнах много по-късно, че са ограбили заложната къща. Не знам как се е случило. Тук е оживена улица, но през почивните дни е по-спокойно. Може би крадците именно затова са избрали днешния ден. Не познавам и служителката на обекта - виждала съм я само няколко пъти, когато отваря или затваря заложната къща. Изглежда кротко и спокойно момиче, дано да не е травмирана психически", каза живуща в непосредствена близост до обекта.

Не става ясно и как двамата влезли в заложната къща и уж поискали да разгледат пръстен от витрината, а били маскирани. Докато служителката ги обслужвала, единият от престъпниците я съборил на земята, а другият през това време задигнал плячката. 

Акцията по издирване на двамата продължава.