Стотици близки и приятели се сбогуваха с Виктория и Цанко, които си отидоха от този свят в зверско меле на пътя в събота вечер. Двойката от Казанлък загина катастрофа, предизвикана от ромска каруца на пътя към Стара Загора на 27 октомври малко след 19 часа.

Макар и по различно време и на различни места 23-годишната Вики и 23-годишният Цанко бяха изпратени в последния им дом в бели ковчези, съобщава Пресс ТВ.Община Казанлък обяви ден на траур в тяхна памет, а социалните мрежи гръмнаха от гняв към властта и ромския етнос.Виктория последно работела като сервитьорка в казанлъшко заведение, била студентка в Техническия университет в София, разказаха нейни приятели от Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“ в Казанлък. Преди години баща й загинал при трудова злополука, а майка й сама отгледала нея и сестра й.Цанко също е възпитаник на ТУ в столицата и също е учил в местното Механо. Голямата му страст била музиката, а голямото изкушение – пианото. Участвал в ансамбъл за народни танци, един млад човек с нестихващо желание за реализация, разказаха близки на нелепо загиналия.

„Можеш да изградиш себе си като успешна личност. Затова е много важно да си поставиш реализуема цел и да вървиш упорито към нея, дори с цената на лишения и саможертви, спазвайки определени нравствени принципи.
Можеш да се оставиш и на течението на живота, да живееш ден за ден, да нараняваш хората около себе си и да изкарваш прехраната си по съмнителен начин.
Всеки избира своя път, подчинявайки се на онези системи от възгледи и принципи, които е приел за водещи…“
Това е пасаж от есе, чийто автор е трагично загиналия млад казанлъчанин Цанко Павлов. 
Думите от есето му само потвърждават как смъртта отне един млад упорит дух от живота и прекърши потресаващо живот, пълен с планове.„29 октомври не трябва да е ден на траур, а ден на гняв!“ коментираха мнозина казанлъчани в социалните мрежи, по повод жестоката трагедия, почернила две семейства.