Кой е убил Хюсние К. на пътя „Маказа“ – Кърджали, в района на Глухар - К. К. или Д. Б.? Отговор на този въпрос ще даде деветорната комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която бе назначена по делото за смъртта на джебелчанката, пише 24rodopi.com.
 
Както преди БЛИЦ писа тежката катастрофа стана след полунощ на 21 ноември 2015 година на прав участък от пътя Момчилград-Кърджали, до разклона за село Глухар.

Мистерията край Момчилград: 2.5 години след среднощната смърт на съпругата на милионера Кяшиф Кяшиф изплува нова гореща следа

Тогава Окръжна прокуратура образува досъдебно производство

Окръжна прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство срещу Кяшиф Кяшиф от Джебел за това, че на 21 ноември 2015 г. при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Хюсние Кяшиф, като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила – престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
 
По-късно К. К. „подели“ вината с Д. Б., водач на автомобил, който се движел по пътя за Кърджали минути след инцидента. Тройната съдебна експертиза в Кърджали установи независимо съпричиняване. Осъдени бяха и двамата водачи.

Милионерът Кяшиф Кяшиф е загубил съпругата си тази нощ в катастрофата със скъпия джип

Д. Б. обжалва и спорът вече е в Апелативния съд в Пловдив.

През лятото съдебният състав направи 2-часов оглед на мястото на зверската катастрофа, като през това време движението между спирка „Джебел“ и Кърджали бе ограничено.

В следващите дни в Апелативния съд предстоят последни процесуално-следствени действия за приключване на въззивното дело, което ще даде отговор на въпроса "Кой е виновен за смъртта на Хюсние К.".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!