Четирима бургазлии бяха ранени след тежка катастрофа след Комотини, на около 10 км по магистралата преди ГКПП Маказа, съобщи "Флагман.бг". Те са пътували в Рено Модус, което е шофирано от бургазлията Петър Бинев, по-известен като DJ Chocolate.

Решили да изкарат празниците на почивка в южната ни съседка, но на връщане се случило нещо ужасно.

Малко преди границата, колата им е пометена от гръцки микробус Мерцедес Вито. Немският автомобил навлиза в тяхната лента и се врязва челно в Реното. От удара френската кола е качена на мантинелата, а цялата й предна част е на хармоника.

На снимки от катастрофата ясно се виждат размазаните автомобили. Около колите са разхвърляни дрехите на ранените и изпотрошени части.

Двама от пострадалите все още се намират в гръцка болница с множество травми. Тежко ранена е приятелката на DJ Chocolate, която има счупени ребра, счупена ръка и контузии на главата и белия дроб. Мъж от Бургас е със счупено рамо и множество травми по тялото.

Самят Петър Бинев се отървал с натъртвания по тялото. Той буквално спасил живота на всички в колата, тъй като видял от далеч Мерцедеса и намалил скоростта до 40-50 км/ч. DJ Chocolate опитал всичко, за да избегне удара и се приближил на милиметри до мантинелата, надявайки се двете коли да се разминат, но липсата на реакция на другия шофьор довела до жестокото меле.

Около колите са разхвърляни дрехите на ранените и изпотрошени части
След катастрофата ясно си личал спирачният път на Мерцедеса, който бил около 2 м. Това означавало, че шофьорът видял в последния момент бургаската кола. Разследващите подозират, че той или е заспал зад волана или е загубил съзнание заради здравословни проблеми.

„Видях как Мерцедесът тръгва срещу нас. Движението му беше абсолютно неадекватно. Започнах да му присветвам с фарове. След като видях, че няма реакция, натиснах клаксона, но и това не помогна“, каза DJ Chocolate.

Той е единственият, останал в съзнание след катастрофата. Бургазлията сам извадил телата на любимата и приятелите си от изпотрошената кола.