Пореден обир на чейндж-бюро в Пазарджик е извършен през изминалата нощ, пише "Пазарджишка Марица". Взломено и обрано е обменното бюро на Георги Шарков от село Црънча, намиращо се на бул. "България" в частта между кръстовището с "Мария Луиза" и кръговото на Марица. По предварителни данни крадците са се сдобили със сума около 160 000 лева и различни валути.

Сигнал за обира е подала продавачка от съседен магазин, която сутринта е видяла, че вратата на обменното бюро зее. Това се е случило малко след 9 часа, съобщи говорителят на ОДМВР Мирослав Стоянов. На мястото веднага са били изпратени екипи. Криминалистите  са направили щателен оглед на местопрестъплението. Не се знае дали са намерили улики и веществени доказателства, както и дактилоскопски следи. Проверяват се и разположените наблизо камери.

Крадците са проникнали в обменното бюро, след като са заглушили със специално устройство СОТ-а на ангажираната с охраната на обекта частна фирма, научихме от свои източници. След като са дезактивирали СОТ-а обирджии вече са действали необезпокоявани. Взломили са две врати и са разрязали с ъглошлайф металния шкаф, в който са се съхранявали парите.

Преди малко повече от година, на 20 февруари 2017 година трима маскирани обраха чейндж-бюро на бул. "България" в непосредствена близост до Математическата гимназия.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!