Всички пейки в Борисовата градинка в ж.к.”Възраждане” в Бургас, парк „Света Троица” в ж.к.”Славейков” и парк „Славейков” днес бяха вдигнати, съобщава "Флагман". 


Това е поредна мярка, която се предприема срещу разпространението на пандемията коронавирус, а заповедта за временното премахване е на кмета на града Димитър Николов, който е началник на Общинския кризисен щаб и като такъв показа, че няма да прави компромиси, а ще прилага строга, почти фанатична дисциплина, за да предпази Бургас от силно заразното заболяване.

В града контролът е изключително затегнат, а организацията може би най-добрата в страната.

Общината постави за своя сметка дезинфектанти на над 240 места  - от автобуси през спирките до хипермаркетите, чешми с чиста вода из целия град, а топлото време и събирането на хора, предимно пенсионери, по пейките в парковете, ще провали всички тези мерки, защото съоръженията са потенциален разпространител на заразата.

Заради това и превантивно се премахват, докато отмине пандемията.

"Времето ще става все по-хубаво и ще е много трудно да се спазват забраните. Съжалявам, но няма друг начин. И за мен не е приятно, но е в интерес на всички да спазваме дисциплина, за да може възможно най-скоро да се върнем към обичайния си начин на живот”, каза кметът Димитър Николов.

Утре ще започне премахването на пейките в ж.к.”Меден рудник” и Морската градина на Бургас.


Общински служители днес вдигнаха пейките от парковете


Те временно ще се съхраняват в спортните комплекси, които са заключени заради коронавирусаТака изглежда Борисовата градинка в ж.к.Възраждане в Бургас без нито една пейка. Мярката е временна