Месарският бос от село Житница Величко Яков е започнал цялостен ремонт на известната търговска сграда "City Center“, която се намира на Главната улица в Пловдив, точно до стълбите на Каменица, съобщава Plovdiv24.bg.

В края на 90-те години мястото беше популярно, като на етажите на центъра се тъгуваха скъпи марки бижута, часовници и други аксесоари, а мансардното помещение беше превърнато в култово кафене. С възхода на моловете през последните години, повечето обекти се преместиха в търговските мастодонти. Сградата в сърцето на центъра пустее от година.

Новата ера за сити центъра е започнала на 18 ноември, когато е даден старт на строителните дейности. Разрешението за строеж е било разписано месец по-рано от главния архитект на район "Централен“, а изпълнението е започнало дни след като разрешителното е влязло в сила.

Възложител на ремонта е дружеството на Яков "Виктория сити център“ ЕООД, която се бори за реконструкцията на тютюневия склад, който се намира на кръстовището на улиците "Иван Вазов“и "Авксентий Велешки“.

Строителните дейности ще бъдат извършени от фирмата "Ейприл Строй“ ЕООД, с управител Елена Спасова. Предстои вътрешен ремонт на сградата, като фасадата ще остане непокътната. Ще бъдат обособени магазини, офиси и кафене.

Очаква се сградата да бъде готова до края на юли 2020 г.

Справка в търговския регистър показа, че освен собственик на "Виктория сити център“ ЕООД, 48-годишният Величко Яков е шеф на спортен клуб "Тракиец“ и управлява клубът по конен спорт, който се намира край село Житница. Той е собственик и на известната фирма за месо "Деликатес-2“ ЕООД, която се намира в същото населено място, управлява и футболния клуб в селото.