От МВР официално обявиха защо се провежда полицейска операция на територията на Ихтиман. В акцията участват служители на РУ – Ихтиман и на Дирекция „Жандармерия“.
Предварително планираните действия са насочени срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района.  Те са стартирали в 06.30 часа тази сутрин. И в момента полицейските служители издирват лица от криминалния контингент.
 

Минути преди 8 часа днес е получен сигнал , че на адрес, който не е бил обект на полицейски действия, е починал  65-годишен мъж. Смъртта му е констатирана от пристигналия на място медицински екип. Извършва се оглед. 

По случая е образувано следствено дело.  

БЛИЦ припомня, че ромите от махалата заявиха, че починалият мъж е срещнал смъртта заради униформените, които го блъскали. 

Вчера неправоспособен младеж не пожела да спре при сигнал на полицаи. Те го догонили, но били нападнати от десетки роми. Младежът опитал да се укрие, но неуспешно и в момента е в ареста. Битите полицаи са изкарали медицински свидетелства, като един от тях има множество травми. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!