"Много фирми в България произвеждат маски, но както се казва "Вашата беше посочена от Бундестага". За нас после ще има ли по една маска подарък? Защото съм сигурен, че по български ще намериш кусур на тая, с която съм", заяви премиерът Бойко Борисов, който отиде в хасковска фирма за производство на защитни маски.

"Сред тия артикули ще има после да ни подиграват", пошегува се министър-председателят в момента, в който мина през фирмения магазин на предприятието, шиещо защитни маски за коронавирус.

Качвайки се към шивашкия цех, Борисов отправи гореща молба към журналистите, които бяха с него: "Ще ви помоля когато свършим, да се видим отново, защото вътре няма как да спазваме отстоянието.

"Добър ден, как сте булки? Добре да сте? Интересни артикули правите, но дойдохме да ви благодарим лично, защото вашите маски бяха първите, одобрени от Европа", заяви премиерът, щом влезе в цеха с шивачките.

"На Нанков може ли за сватбата накрая да произведете един подарък? Тя стана прословута неговата сватба", пошегува се Борисов.

БЛИЦ припомня, че в края на 2019 година от Смолян премиерът отново заговори за сватбата на зам.-министъра на министерство на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Шивачките поискаха да се снимат с Борисов, а той се обърна към една от тях: "Не мога да сте прегърна, но ще дойда така отзад".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 10 април 2020 г.