Тежък пътен инцидент със сериозно пострадало дете е станал тази вечер във врачанското село Търнак, съобщава BulNews.bg. 

Около 19 часа джип Nissan X-trail със софийска регистрация е блъснал дете, което е пресичало пътя в центъра на близкото до Бяла Слатина село. Шофьорът веднага подал сигнал на тел. 112 и светкавично на мястото на инцидента пристигнала линейка и патрул на полицията.

Спешните медици оказали на място първа помощ на 11-годишното момиче, след което я транспортирали първо до болницата в Бяла Слатина, след което веднага тръгнали за Плевен, тъй като пострадалата Сара изпаднала в кома. Заедно с линейката пътуват и близки на детето, които се молят да оцелее.

Бързата и професионална реакция на полицията предотвратила саморазправа с около 60-годишният шофьор от София, тъй като на мястото на катастрофата се били събрали много хора от ромската махала, които искали да го линчуват.

Проверка с дрегер установила, че собственикът на джипа е шофирал след като е употребил алкохол, тъй като уредът отчел 1.40 промила в издишания въздух. Мъжът незабавно е бил задържан за 24 часа в районното управление на Бяла Слатина.

Повече информация за тежкия инцидент се очаква в утрешния бюлетин на полицията във Враца.