Мъж със стадо кози, куче и прасе свободно разхожда животните в района на пловдивския кв. "Коматево". Това обаче не се хареса местен жител, който се оплака от пастира, пише Plovdiv24.bg. 

Човекът със стадото е стар познайник на пловдивчани, които преди време изпратиха до медията ни снимки, на които се вижда как стопанинът разхожда прасенцето и кучето пред голям хипермаркет в "Кючук Париж". 

"От известно време насам в района на Коматевско шосе - в района между Коматевския възел и кръстовището с бул. "Южен" броди пастир със стадо кози и 1 прасе и куче без повод. Козите буквално унищожават зелените площи, през които преминават - стъпквайки храсти, цветя и малки дръвчета и ги пасат",  възмущава се пловдивчанинът. 

"На 15-ти април, пастирът отново мина през Коматевско шосе, пред моята месторабота и част от стадото му навлезе в двора на фирмата ни и започна неориентирано да се  разхожда из двора без опит да бъде спряно от водача си. Като козите нападнаха малка зелена площ в двора ни, както и всичко по пътя.

Излязох, за да разгоня козите от двора и видях преминаващия покрай оградата ни овчар. Направих му забележка и му казах, че това не място за паша и да прибере козите си от двора и че не е редно да ги пуска да унищожават зелените площи в района, при което той реагира остро и каза, че ще прави каквото си иска, а пък аз следващия път да си държа порталната врата затворена, за да не влизат козите.

Последва кратък спор, кой е прав и накрая пастирът замахна с тоягата си и ме заплаши, "че ще ми счупи главата". След като не събра смелост да ме нападне, му обясних че ако си позволи още веднъж да ме заплаши, ще подам жалба в полицията. И така той продължи отново по пътя си в посока кв. "Коматево", разказва той.