На този ден, преди 4 години в 18:30 часа тежка катастрофа на бул."Димитър Димов" в Бургас прати в кома 18-годишно лъчезарно момиче. Антоанета Димитрова имаше своите мечти, амбиции, избираше си рокля за абитуриентския бал и подготвяше за кандидатстване в елитен университет. 
Стремежът й обаче бе пречупен по нелеп начин. Момичето бе блъснато на пешеходната пътека от тогавашния шеф на "Бургасинвест" ЕООД Атанас Щерев и след няколко часа битка за живот издъхна.

4 години по-късно мястото на Антоанета на масата, по празници и в абитуриентския албум на випуска, все още стои празно. За нея споменът не умира, болката в сърцата на семейството и приятелите й все още не стихва. Днес семейството й се опитва да продължи живота си. За тях е много, ама много трудно. В нейна чест близките й поставиха до надгробна плоча снежнобяла мраморна русалка, висока около 1,5 метра, пише "Флагман". 

„Направихме, за да я почетем. Носим редовно цветя, изработихме сърце от камъни, но това няма да я върне…”, сподели с болка бащата на момичето – Георги Димитров, който всеки ден преживява трагичния момент, когато разбира, че малката му принцеса вече я няма.


Свещите в каменното сърце на гроба още не са изгорели докрай

Сестрата й - днес 28-годишната Станимира Димитрова запечатва завинаги спомена за най-любимото и усмихнато за нея дете, като кръщава първородната си рожба с красивото име Антоанета.

Станимира има бебенце на 3 месеца, тя и съпругът й живеят в Созопол, но „всеки път щом погледне малкото пеленаче, се сеща за по-малката си сестричка, разказа още почерненият баща Георги. Той сподели още, че възнамеряват да издигнат каменна плоча на мястото на инцидента, но на по-късен етап, след като получат разрешение от Общината.

Инцидентът завинаги промени живота и на Атанас Щерев, който понесе тежък удар.Тогава той бе шеф на общинското предприятие "Бургасинвест" ЕООД, човек с авторитет и влияние в града. След катастрофата с отнет човешки живот Щерев бе принуден да подаде оставка, а по-късно започна пълен одит на дружеството.

Атанас Щерев бе осъден на три години затвор, а след влизането в сила на присъдата си изчезна от България. В началото на 2017 година бе открит в Нюрберг и екстрадиран в България, за да изтърпи присъдата си. Щерев в момента е в затворническото общежитие, покаял се, но със съсипан живот.