13-годишното момиче, което бе нападнато от мъж без причина в Несебър, разказа в ефира на bTV подробно какво ѝ се е случило.


„Разхождах се с приятелка по алеята и само видях ръката му към лицето ми и аз паднах. После ме ритна, докато бях на земята. Тогава моята приятелка се опита да ме изправи, но безуспешно. Той пак ме ритна, накрая тя почна да ме влачи до Клуба на пенсионера, където вече извикаха полиция. Нямаше хора, едни приятели вървяха след нас. След това, като видяха какво става, го бутнаха и тогава ме издърпаха“,разказва момичето и допълва, че е питала нападателя си какво става, но не е получила отговор.


„Дори не го познавам. Като дойде полицията и го качи в колата той почна да вика, да блъска, да плюе. Накрая полицаите го напръскаха със спрей“, разказва още потърпевшата.


Майката на тийнейджърката също каза как е протекъл първият разговор с дъщеря ѝ след инцидента.

„Тя ми се обади и каза: „Мамо, окото ми кърви, устата ми кърви. И вие сте на 400 километра. Добре, че имам работа в 6 часа да кажа, че в 7 тръгвам. Този човек значи има някакъв ментален проблем и след 24 часа пак може да се разхожда по улицата“, разказва жената.

Нападателят е 33-годишният Божидар Колев от Несебър. Действително той е лежал в центъра за душевно здраве в Бургас през пролетта и после е пуснат. Задържан е за инцидента с ученичката и пак е пратен в центъра за душевно здраве. Стана ясно още, че нападателят е ударил и възрастна жена.


Пострадалото момиче допълни, че двама мъже са ѝ помогнали много след побоя. „Като полицията дойде аз трябваше да дам показания и да подам жалба и за да не пътуваме в една кола с полицаите и моята приятелка, имаше двама мъже, единият се казва Мартин, те ми взеха лед, взеха ми малини, казаха ми какво да правя, много ми помогнаха. Искам да им благодаря“, каза още потърпевшата.