Млада жена от Кърджали е от четири месеца в кома, а близки започнаха дарителска кампания. Яна е на 35 години. Тя е майка на 4-годишна дъщеричка.

В началото на месец май тя бе приета в местната болница с повръщане, световъртеж и високо кръвно. От гърча, който е получила, започва да се държи неадекватно и я изпращат в психиатрията. Оттам я връщат отново в болницата, защото не била за тях, съобщава 24rodopi.com.

От неврологичното отделение я изпращат в ОАИЛ, където установяват, че нивата на калций и натрий са силно занижени. Започват вливания, които рязко покачват нивата им и тя получава инсулт, а след това се налага да я приведат в кома, от която все още не може да излезне, разказват случая на Яна близки и приятели.

Яна е в кома вече четвърти месец. В момента е настанена в специализирана клиника в град Пловдив, в която се грижат за нея.
На семейството й се налага да пътува по няколко пъти седмично до Пловдив, за да може да я вижда. Лечението е скъпо и близките й са силно затруднени с покриването на разходите.

Нека да помогнем на Яна да види дъщеря си как расте и да има шанса да се грижи за нея, призовават организаторите на кампанията.
В ЦДГ „Баба Тонка“ са започнали събирането на средства, както и в детска градина и училище в Момчилград.

До момента са събрани 201 евро, необходими са 5 470 евро! Как да помогнете - вижте тук