Навършват се две години от нелепия инцидент в Сливница, по време на който редник Николай Тошев от Благоевград загуби живота си. Неговото семейство и приятели организират възпоменание, което ще се състои утре, от 09:30 часа, на новите гробища в Благоевград.

Със сълзи на очи, приятелите му си спомнят ужасния момент, в който научават новината, че повече няма да видят Ники, пише struma.com. 

„Две години, откакто си отиде нашия приятел и един от най-добрите хора, които познавахме. Две години, в които непрекъснато мислим за онзи ужасен ден, в който се случи един нелеп инцидент, с едно младо момче, което имаше мечти, планове, вяра в бъдещето и доброто“, спомнят си за редник Николай Тошев, неговите приятели.

„Ники беше изключително добро момче. Една от най- големите му мечти бе да стане военен. Успя да я сбъдне само за няколко месеца, преди да загуби живота си по такъв нелеп начин. Неговите колеги ни разказаха, че ходил с голямо желание, изминавал по километър пеш, за да стигне до работа“, допълват още приятелите му. Все още не могат да повярват, че го няма.

Припомняме, че редник Николай Тошев от Военно формирование 26 400 - Благоевград загина нелепо по време на учение на полигона в Сливница. Случва се, докато сваляли картечница „Браунинг“ от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиан“ и качването й в камиона, след приключване на стрелбите.

Картечницата произвела изстрел и куршумът попаднал в бедрото на редник Тошев. Той издъхва по път за болницата от кръвозагуба. Установено е, че е имало доклад, че оръжието е изпразнено преди учението. Продължават да се водят следствени действия за изясняването на случая.

Редник Николай Тошев е роден на 30.06.1986г. в Благоевград. На служба в Българска армия е от 20 март 2017 г. На 1.06.2017 г. постъпва в Център за подготовка на специалисти- Сливен и придобил военна- отчетна специалност мерач- оператор на бойна бронирана машина „Гардиан“.

Близките и приятелите на Ники все още търсят отговори, но болката от загубата им не може да бъде заменена.