Иззети са натривки от ръцете на детето, Първоначалната версия е лице самопрострелване от страна на детето, в резултат на което то е починало. Ще бъде извършен и следствен експеримент. От изключителна важност е да разберем всички факти и да разберем защо се е стигнало до този инцидент. Това заяви на извънреден брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.
"Пушката е законно притежавана от бащата на детето. Разпитват се близките на детето и приятелите му. Ще се назначат експертизи, за да се разберат всички обстоятелства около този инцидент. Продължават да се извършват всички действия, които налага това разследване. В рамките му при извършения оглед са открити три каси за съхранение на огнестрелно оръжие. Всички са прегледани. В едната са открити патрони 16 калибър, за които той няма разрешение. Срещу него е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси. Лицето е ловец", каза тя.

"Работното обвинение е, че може да има склоняване към самоубийство. В момента се работи и по други версии. Няма данни за чужда намеса и насилие върху детето преди инцидента. То е открито починало само в стаята от майката няколко минути след като е чут изстрела от чичото на детето. Като го е видяла е припаднала. Възможно е пушката да е била заредена, може да е била в каса и детето само да е отворило касата. Тепърва ще разберем. Няма никакви данни за момента за умишлено причиняване на смърт", заяви Арнаудова. 

"Родителите са в шок, предстои да бъдат разпитани", завърши тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!