Провокатори от БОЕЦ се опитват да взривят протеста в Пловдив след ареста на Милена Кишкова. Тя е била задържана днес след 18 часа в областната дирекция на полицията в Пловдив. 

От полицията съобщиха за БЛИЦ, че е залепяла стикери с надпис "Свободна и справедливост" и "Оставка" на входната врата на община Пловдив.

След намесата на охранителна полиция, ченгетата са я накарали да преустанови залепянето на стикери, като Кишкова се е държала много агресивно и се е заканвала да скъса пагоните на полицейския служител. 


Милена Кишкова

БОЕЦ се опитват да използват ареста на Кишкова като политически и заявяват в съобщения до някои медии, че тя е била бита, унижавана, заплашвана и обиждана. Твърдят, че е арестувана без заповед за задържане.

От полицията обаче бяха категорични пред БЛИЦ, че закопчаването на Кишкова няма общо с членуването й в БОЕЦ, а с поведението й. 

От направената справка е установено, че се води на отчет в център за психично здраве Пловдив, където и в момента е настанена за лечение, след преглед и преценка на лекар. Същата е настанявана в психиатрията 12 пъти. 

От полицията призовават пловдивчани да не се поддават на провокацията на БОЕЦ, чиито членове в момента са на протест. 

Шествието в Пловдив е оглавено от проф. Велислав Минеков от Отровното трио. На днешният протест там е и Христо Иванов. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!