Перничанката Милена Тодорова разказа на какво е била свидетел в пернишката болница, където работи майка й и какво я е разстроило. Тя сподели случилото се във фейсбук, като обръщение към всички перничани:

„Скъпи перничани ,
Изправени сме пред трудни седмици и даже месеци заради втората вълна с COVID 19 . Не мисля , че на някой му е лесно . Всеки един приема различно вируса . За някои вируса е просто вирус , за други е много страшен вирус , но всеки има право на мнение . Има обаче друг проблем който по една или друга причина ме разочарова и сега ще ви споделя нещо , което силно ме разстрои . Майка ми работи в пернишката болница МБАЛ „Рахила Ангелова „, докато я чаках да приключи смяната си станах свидетел на тъжни гледки. В порядъка на близо 1 час линейките хвърчаха постоянно.

Една след друга. Виждах само облечените в бели екипи медици , които вече нямаха сили, но стискаха зъби и продължаваха да се борят за живота на хората . Измъчени до краен предел … Белите ангели , които знаеха , че нямат друг избор освен да продължат да дават всичко от себе си, защото просто всички на тях разчитаме в тези тежки моменти от живота ни. Виждах , че те не се отказваха и продължаваха с борбата. Те бяха силни въпреки вътрешната мъка и свитото сърце докато отиват на адрес и докато докарат до болницата пациентите си. Докато седях и чаках просто се разплаках. Гледката беше потресаваща . Сирени на линейки една след друга изморени и изтощени медици. Някакъв ад.

Във връзка със видяното искам пак да кажа на тези, които обиждат, ругаят, мразят и ненавиждат медиците ни.
Скъпи приятели, престанете да говорите за медиците ни, че нищо не правят ! Напротив те правят доста, но просто няма кой да оцени труда им. Почти всички ги оплюват и говорят какви ли не измислици и обиди, но елате да дадете няколко дежурства по 24 или 48 часа и тогава говорете ! Не си мислете, че им е лесно и само си взимат парите и нищо не правят . Вие всички сте си при семействата си и наблюдавате ситуацията отстрани, но те не са ! Ако сте на мястото на медиците надали ще издържите и час.

Повярвайте ми, в момента медиците ни имат нужда от подкрепа и дълбоко уважение! Заслужават го .
Подкрепям ги !!! Поклон пред труда им
Това са те НАШИТЕ ГЕРОИ
Ангелите в бяло“