88-годишен мъж е бил пребит и ограбен в хасковското село Узунджово. Вчера в 17.30 часа в полицията е бил подаден сигнал от 57-годишна жена от Стара Загора. Тя била информирана от жената, която се грижела за възрастния й баща, че го е намерила в дома му със следи от насилие – синини по лицето и ръцете.
Добри Василев е бил насилван и ограбван почти всяка седмица, съобщава haskovo.net. Понякога и два пъти седмично. Насилниците били предимно хлапета от близкото училище, но имало и по-възрастни.
 

Това казаха младежи от махалата, които често наблюдавали насилието над възрастния човек. Побойниците му вземали парите, дори храната, която му носели вкъщи.
 
Бай Добри обущаря, както го знаят в селото, е напълно глух, не е добре психически, има старческа амнезия, разказаха хора от Узунджово.
 
Тази сутрин от полицията съобщиха, че вчера жената, която се грижи за него, го е намерила в дома му с белези от насилие – синини по ръцете и лицето. Изпратената оперативна група установила, че от къщата на стареца липсва телевизора.
 
„Телевизорът не се използваше, стоеше там като шкаф. Дори не знам дали работеше“, каза пред репортери Мария Бончева, която се грижи за стареца. Тя обясни, че възрастният човек дори не можел да си служи с дистанционното, затова махнали телевизията.
 
Миналата година починал синът на стареца, който също имал психически проблеми. Това съвсем съборило бай Добри. Той има дъщеря, която живее в Стара Загора.
 
„Преди Нова година тя го взе при себе си, но той издържал само три дни и тръгнал да се прибира в Узунджово”, разказа Бончева. Тя не е съвсем сигурна дали вчера старецът наистина е бил нападнат и ограбен.
 
„Той много често се появяваше насинен. Има работилница в ъгъла на двора си. До нея, на улицата, често се събират хлапета от близкото училище. Пушат ли там, какво правят, не знам. Старецът ходи да ги гони с една пръчка и си търси белята”, каза още Бончева.
 
По лицето на бай Добри днес наистина личаха следи насилие. Имаше и превръзка на лявото ухо. Старецът обаче е напълно глух. Съвсем любезно благодарил за интереса към него и възпитано пожелава на репортерите хубав ден.
 
После се прибрал вкъщи и в самотата си. До следващия побой.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!