Полицията премахна блокадата на моста при Международния пловдивски панаир в Пловдив. В момента движението е възстановено. Снощи част от протестиращите направиха импровизирани барикади и спряха движението по съоръжението.
  

Блокадата бе премахната тази сутрин около 4 часа. На мястото има засилено полицейско присъствие. Директорът на РДВР Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев също е на мястото. Част от протестиращите са непосредствено до Панаирния мост в градинка в частен имот, пише Trafficnews.bg

Акцията е минала без напрежение. Униформени са направили проверка на протестиращите. Установени са 6 лица, употребили алкохол. Минималното количество е 0,97 промила, а максималното 2,38. Другите четирима души са показали количество на алкохола 1,28, 1,49, 1,95, 2,09 промила.

На моста са били останали около 30 души. Полицията е срещнала разбиране от страна на протестиращите. Те сами са събрали палатките, които разпънаха снощи. Три от тях са преместени край моста на Международния панаир.

Няма задържани при акцията. 
 От Община Пловдив не са издали разрешително за протестно шествие на организаторите, тъй като то е закъсняло. Искането е входирано едва ден по-рано, а според Закона за събранията, митингите и манифестациите, се изисква това да се случи  72 часа преди шествието. Въпреки това, протестиращите се събраха на площад Съединение, направиха шествие по Главната улица и до Централна поща бяха спрени от кордон полицаи.

Половин час след това група от протестиращи заобиколи кордона и внезапно излезе на пътното платно. За да избегне напрежение, полицията пусна и другата част от тълпата. Така хората минаха през тунела и блокираха централния Цар Борис Трети обединител. По-късно разпънаха палатков лагер на Панаирния мост. Сред протестиращите имаше и около 30 души от София.

В същото време след 43-и ден на протести в София остават блокирани три ключови кръстовища в столицата. Лагери на недоволни има на на Орлов мост, пред Ректората и пред Министерския съвет.

Както БЛИЦ писа вчера протестиращите извършиха поредна, гнусна проява пред сградата на Министерство на вътрешните работи (МВР). 

Свинщината, която причиниха бе огромна. Под одобрителния поглед на членовете на "Отровното трио" те започнаха да мятат тоалетна хартия, яйца и домати по сградата. Прави впечатление, че те се раздават организирано. 

"Отровното трио" в колапс! Отказа се от Орлов мост, тръгна към... БЛИЦ TV

БЛИЦ припомня, че онзи ден те отново протестираха пред сградата на МВР, но тогава хвърляха само домати и яйца

Чест прави на полицаите, че не реагираха по никакъв начин и успяват да запазят самообладание, независимо от свинщината, която се разиграва пред тях. 

И днес остава променено движението на градския транспорт.

Маршрутите на автобусни линии 9 и 75 са променени в района на блокирания Орлов мост.  Има забрана за влизане на пътни превозни средства по западното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в участъка от ул. „Оборище“ до ул. „Шипка“ в посока на Орлов мост. Там се подменя топлопровод.

Автобусна линия № 75 в посока площад „Орлов мост“ се движи от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Мадрид“ направо по бул. „Янко Сакъзов“, обратен завой на площад „Паметник Левски“, по бул. „Янко Сакъзов“ и по маршрута си посока станция Гео Милев.

Автобусна линия№ 9 в посока ул. „Ген. Гурко от кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - ул. „Оборище“ направо по ул. „Оборище“, надясно по бул. „Васил Левски“, на площад „Паметник Левски“ надясно бул. „Янко Сакъзов“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока Автобаза Искър.

Продължава промяната по обичайните маршрути на линиите от обществения транспорт за линиите 72, 76, 84, 94, 184, 204 и 604. Автобусите с номера Е 84, Е 184 и 280 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.

№ 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.
Автобусите по линия № 94 обръща на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута.

Линия № 213 е отклонен по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул.“Цариградско шосе“ по маршрута си двупосочно.
Тролейбусите с номера 1, 2 и 7 вървят по обичайният им маршрут.

Тролейбусите с номер 8 от ж.к. "Борово" обръщат на кино „Одеон“, когато са в посока към бул. „Цар Освободител“ и „В. Левски“.
Тролейбусите с номер 5 се движи от надлез Надежда до Сточна гара.

Временни спирки на линия 75 и 9
За № 75 това са:

  • сп. 1726 „Театър София“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. “Я. Сакъзов“ посока паметника В. Левски;
  • сп. 2169 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока паметника В. Левски;
  • Временна спирка на бул. „Я. Сакъзов“ след обратния завой на паметника на Левски посока театър София - последна и начална.
  • сп. 2168 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока театър „София“;

За линия 9:

  • временна спирка на бул. „В. Левски“ след десния завой от ул. „Оборище“ посока паметника „В. Левски“ - последна и начална;
  • сп. 2168 ул. „Сан Стефано“ за ТМ линии 20 и 22 на бул. „Я. Сакъзов“ посока театър „София“;
  • сп.1724 „Театър София“ на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ след бул.“Я. Сакъзов“ посока ул. „Оборище“.

Автобусите  от линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.

Автобусите от линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“ и по маршрута двупосочно.
Автобусите от линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута им. Тези от линия № 213 двупосочно са отклонени по булевардите „Мадрид“ ,“Ситняково“ и  „Цариградско шосе“ и след това по маршрутите им.

Тролейбусите от линии4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост  въртят преди него и обратно по маршрута им. Тези от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока СУ „Кл.Охридски“ въртят на кино „Одеон“, а линия 7 от „Люлин“  към Сточна гара обръща на нея и обратно . 

Тролейбусите от линии 1, 2, 4 и 11 въртят на ул. „Оборище“ и бул. „В.Левски“ и обратно по маршрутите им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!