Апартаментът на улица "Ген. Данаил Николаев" 27, в който доскоро е живяло семейството на кмета на "Северен" Ральо Ралев, вече е продаден. Това съобщиха вчера съседи на арестувания за участие в корупционна схема районен управник, пише "Марица".

Шестетажната спретната кооперация с доскорошното кметско жилище се намира точно зад киното. Тя обаче трудно се забелязва от улицата, тъй като там е само металната решетъчна врата към двора. През него трябва да се влезе десетина метра навътре, за да се стигне до самата жилищна сграда.

"Ральо и Антония живяха тук поне 3-4 години. Винаги бяха усмихнати, срещахме ги по околните магазини, когато пазаруваха", разказа пред репортера ни жена, която работи в близко заведение. Тя допълни, че често виждала Ралев да паркира личния си автомобил на паркинга зад киното, когато се прибирал от работа. От известно време обаче семейството изчезнало от квартала.

Друг доскорошен комшия на Ралев вещо обясни, че апартаментът се водел на името на съпругата на районния кмет. Наскоро обаче жилището било продадено, а семейството се изнесло да живее в другия си апартамент на бул. "Шести септември".

Вероятно става въпрос за луксозното жилище тип мезонет до прелеза зад областната управа. Оказа се, че ​шикозният апартамент не се води на името на Ральо Ралев или съпругата му, а е собственост на пловдивската фирма "Балканика" ЕООД.

Тя е с едноличен собственик Минчо Бояджиев и е регистрирана през 2011 г., с предмет на дейност „Строителство, посредничество, маркетинг“ и др. Уставният капитал е 5000 лв., разпределен в 50 дяла по 100 лв. Според последния публикуван финансов отчет за 2015 г. нетната печалба на дружеството е 1 093 000 лв., което е спад спрямо предходната година. За 2014 г. „Балканика“ ЕООД има печалба в размер на 1 165 000 лв. За 2015 г. задълженията на фирмата са били 1,9 млн. лв., над 500 000 лв. от които към доставчици от Турция, Сърбия, Гърция и България.

Минчо Бояджиев има участие като едноличен собственик и управител още в четири дружества - „Топливо Комерс 2010“ ЕООД, „Балканика 2010“ ЕООД, Минчо Бояджиев - "Балканика " ЕТ и в "Жилищностроителна кооперация "Балканика". Заедно с него в управителния съвет влизат още Елена Атанасова, Гергана Барукчиева, Ценко Атанасов, Красимир Рибаров и Мирослав Рашев.

Разследване на "Марица" показа, че от 2017 г. досега "Балканика" ЕООД е придобило от общината цели пет апетитни терена, подходящи за строителство, в районите "Северен", "Западен", "Източен" и "Централен".