По 20 коли с български и чужди номера снима с превишена скорост за час камера на тринога, сложена от катаджиите на Аспаруховия мост, съобщи вчера Би Ти Ви. Полицейският екип дебне по няколко часа всеки ден, пише Труд.

Ограничението е 50 км/ч и няма табели, а двете отделени двулентови платна като на скоростен път предполагат да се кара по-бързо. За първите 6 месеца във Варна са били заснети 10 000 автомобила с превишена скорост, 1500 от които точно на входа на града, откъдето минава трафикът към Бургас.

На същото място има и монтирана рамка с камери за улично видеонаблюдение, но те не работят от години. Тези устройства не могат да засичат скорост, но могат да заснемат колите и номерата и им и при използване на поддръжка, МВР също не даде стотинка, въпреки че използваше системата. Тая спря, а камерите останаха за украса, или за да плашат гларусите.

Миналата година общината е откупила всички дялове, а сега е ликвидирала общата фирма и е придобила оборудването. Очаква се догодина общината да обнови мрежата за видеонаблюдение. Но колко от старите камери са изправни и колко парище са нужни за ремонта на рамките ище имат ли те нещо общо с тол системата, засега не е ясно.